Alla grenar
Clara Lundmark trea på sista etappen i Healthy Ageing Tour 2017 Landsväg

Clara Lundmark trea i Holland

Clara Lundmark från Norbergs CK spurtade in som trea på den avslutande etappen på damjuniorernas första landslagsuppdrag för i år. Den tuffa och utmanande fyradagarstävlingen, Healthy Ageing Tour i Groeningen, Holland gick den 5-8 april, med prolog och tre långa linjelopp för damjunior och damelit.

I svenska landslagskläder körde två rutinerade landslagsjuniorer – Clara Lundmark, och Matilda Luukkonen, Kinds Go Green CK samt Cecilia Czarnecki, Norbergs CK som varit med en gång tidigare. För den fjärde deltagaren, Johanna Johansson, Kinds Go Green CK, var det första landslagsuppdraget.

För Clara Lundmark, som blev dubbel svensk juniormästare 2016 (linje och tempo) och även deltog på VM i Doha var tredjeplatsen i helgen ett fint formbesked.

Att komma trea på en sån här tuff tävling där konkurrensen är som allra hårdast gör denna placering till den största hittills i min cykelkarriär. De sista kilometrarna jagade jag positioner, och jag har aldrig trott så mycket på mig själv som jag gjorde i slutet av detta lopp, jag visste att jag kunde greja det, säger Clara.

Vi önskar Clara och hela damjuniorlandslaget ett stort grattis och lycka till på kommande uppdrag!

Till resultaten