Alla grenar

Ska du beställa tävlingslicens eller chip?

Då kan du få glädje av vår senaste ”topp-lista” på de vanligaste svaren på frågor gällande licensansökan som vi får till kansliet. Läs gärna igenom listan innan du loggar in på SweCyclingOnline och löser din licens.


 1. KORTBETALNING går snabbast!
  Möjlighet finns att betala med faktura, men vi förespråkar starkt betalning med kort, då hanteringen av licensen och anmälningsavgiften går betydligt snabbare med kortbetalning. Om du ändå väljer fakturering: Det kan ta tid innan fakturan dyker upp och ibland hittar man den i skräpkorgen. Invänta och läs de meddelanden som kommer upp på skärmen. Gör inte flera försök att beställa licens, för då blir du dubbelt fakturerad! Kolla istället om din licens har dykt upp i din profil – scrolla ner hela vägen, den kan ligga längst ner.
 2. Hade du licens 2016 eller 2017?
  Då ska du kunna lösa licens direkt. Om  inte får du upp ett meddelande om att du saknar ett UCI-ID. Det tar för närvarande upp till två veckor att få ett sådan, så var ute i god tid, läs här hur du ska gå tillväga.
 3. Använd DATOR – inte surfplatta eller mobil
  Sidan är inte responsiv för mobila enheter, men vi har en förhoppning om att det blir så framöver.
 4. Inget KVITTO
  Bankens betalningsutdrag gäller som kvitto när du betalar. Under ”mina köp” i din profil kan du hitta dina tidigare betalningar.
 5. Är den aktive minderårig?
  Kortbetalning gäller vid licensbeställning för minderåriga. Det går inte att välja faktura som betalningssätt, för personer under 18 år. Detsamma gäller personer utan fullständigt personnummer registrerat i IdrottOnline.
 6. Ute i sista minuten?
  Hinner du inte få ditt UCI-ID i tid innan första tävlingen kan du i de flesta fall lösa engångslicens på plats.
 7. Fakturering till förening
  Alla fakturor till föreningar (licensbeställningar, årsavgifter med mera) ställs till den officiella epostadressen till kassören som föreningen har uppgett i IdrottOnline. Kommer fakturan fel, kontakta oss på kansli@scf.se.

Mer om hur du ansöker om licens i SweCyclingOnline här