Alla grenar

Ska du beställa tävlingslicens eller chip?

Då kan du få glädje av vår senaste ”topp-lista” på de vanligaste svaren på frågor gällande licensansökan som vi får till kansliet. Läs gärna igenom listan innan du loggar in på SweCyclingOnline och löser din licens.


 1. KORTBETALNING går snabbast!
  Möjlighet finns att betala med faktura, men vi förespråkar starkt betalning med kort, då hanteringen av licensen och anmälningsavgiften går betydligt snabbare med kortbetalning. Om du ändå väljer fakturering: Det kan ta tid innan fakturan dyker upp och ibland hittar man den i skräpkorgen. Invänta och läs de meddelanden som kommer upp på skärmen. Gör inte flera försök att beställa licens, för då blir du dubbelt fakturerad vilket medför administrativa kostnader. Kolla istället om din licens har dykt upp i din profil – scrolla ner hela vägen, den kan ligga längst ner.
 2. Hade du licens 2016?
  Då ska du kunna lösa licens direkt. Om du INTE löste licens 2016 får du upp ett meddelande om att det saknas ett UCI-ID. Det tar för närvarande upp till två veckor att få ett sådan, så var ute i god tid, läs här hur du ska gå tillväga.
 3. Is i magen
  Ibland går det snabbt vid tangentborden därute och vi har märkt att det många gånger blir fel i onödan. Ta det lugnt vid licensansökan, framförallt när ni kommer till betalningsfunktionen. Spara energin till racet!
 4. Använd DATOR – inte surfplatta eller mobil
  Sidan är inte responsiv för mobila enheter, men vi har en förhoppning om att det blir så framöver.
 5. KVITTO kommer inte
  Bankens betalningsutdrag gäller som kvitto när du betalar med kort fram till dess att SweCyclingOnline genererar automatiska kvitton.
 6. Är cyklisten UNDER 18 år?
  Då går det inte att välja faktura som betalningssätt, då endast personer över 18 år kan betala med faktura. Kortbetalning gäller vid licensbeställning för minderåriga. Detsamma gäller personer utan svensk personnummer.
 7. Det går inte att beställa CHIP i SweCyclingOnline
  Funktionen är inte klar i SweCyclingOnline, även om det ser ut så eftersom systemet är förberett för nätbeställning. Så här beställer du transponder tills vidare. Om du redan har ett chip kan du redan nu registrera det i systemet – det underlättar för tävlingsarrangören.
 8. Ute i sista minuten?
  Hinner du inte få ditt UCI-ID i tid innan första tävlingen kan du i de flesta fall lösa engångslicens på plats. Kontakta din tävlingsarrangör.
 9. Fakturering till förening
  Alla fakturor till förening (licensbeställningar, årsavgift med mera) ställs till den officiella epostadressen som föreningen har registrerat i IdrottOnline. VI kan inte styra om fakturor till andra adresser.

Mer om hur du ansöker om licens i SweCyclingOnline här