Alla grenar

Tävlingslicens, chip och försäkringar


Tävlingslicens

Nu kan du ansöka om licens för 2017, from nu ansöker du och betalar din licens direkt i www.swecyclingonline.se. Inga licensbetalningar ska längre göras till SCF bankgirokonto. 

Får du upp ett meddelande om att det saknas ett UCI-ID?  Mejla då omgående till kansli@scf.se – ange UCI-ID i ämnesraden. Skriv endast namn, föreningstillhörighet och födelsedata och att du saknar UCI-ID. Vi skickar löpande uppgifterna till UCI som sedan återkopplar med ett individuellt UCI-ID. Gör detta i god tid, för närvarande tar detta minst två veckor. Läs mer om UCI-ID här.

Ansök om licens


…som cyklist:
Du måste vara medlem i en SCF-ansluten förening och registrerad med en aktuell epost-adress i föreningens register i IdrottOnline.

…som föreningsadministratör:
Du måste säkerställa att du har rätt roller och behörigheter i IdrottOnline innan du ansöker om licens till föreningsmedlemmar. Vilka behörigheter som behövs kan du läsa om här:

Stämmer ovan kan du ansöka om licens:

 1. Gå in på www.swecyclingonline.se och klicka på logga in uppe i det högra hörnet.
 2. På första raden skriver du in din e-postadress (samma adress som i föreningens medlemsregister). Lämna rad två blank.
 3. Välj idrotten Cykel och klicka på texten ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare”.
 4. Följ instruktionen som du får via mejl för att skapa ett eget lösenord. Kommer du inte vidare i detta skede, läs manualen. 
 5. Gå tillbaka till inloggningsvyn och logga in med dina nya inloggningsuppgifter. Nu ser du en ikon med ditt namn längst till höger på skärmen. Klicka på namnet och välj ”Licenser”.
 6. Ansök om din licens. Du som ska delta i internationella tävlingar behöver ett ”fysiskt licenskort” som du också beställer här, foto krävs för det fysiska kortet. Bekräfta din beställning.
 7. Betalning sker via kort eller faktura. Svenska Cykelförbundets bankgironummer gäller inte längre för betalning av licens.
 8. En pdf-kopia av ditt licenskort skapas och återfinns på din sida i SWE Cycling Online.
 9. Har du beställt ett fysiskt kort skickas det med PostNord inom cirka fem dagar från godkännandet. Ditt utlandstillstånd ligger som en pdf-fil på din sida.

Läs mer om tävlingslicensen i SCF tävlingsregler del 1 (sid 4 och framåt)

Avgifter

Licensavgiften varierar beroende på licenstyp, För internationella tävlingar krävs uppvisande av ett fysiskt licenskort som du beställer i samband med licensansökan. Kortet kostar 100 kronor och inkluderar ett utlandstillstånd giltigt hela kalenderåret för hela världen.
Avgifter2017

Engångslicenser (för tävlingsarrangören)


Chip/transponder

SWE Cup och SM-arrangemang i mountainbike, landsväg och cykelcross genomförs med personlig transponder som monteras på cykeln (vänster framgaffel). Transpondern kan du beställa via Svenska Cykelförbundet enligt nedan.

Den nya transpondern från MyLaps, som benämns ProChip Flex, är en leasingtransponder. Kostnaden för en leasingperiod av ett år (det första året) är 450 kronor inklusive postförskott. Med transpondern följer instruktioner samt en kod och länk till MyLaps hemsida för aktivering av transpondern. Efter ett år skickar MyLaps en förfrågan om fortsatt leasingperiod. Ditt val blir då att fortsätta leasingperioden ett, två eller fem år. Kostnaden blir då:  För ett år: 25 Euro, för två år 43 Euro och för fem år 89 Euro. Innehavaren aktiverar och betalar fortsatt leasingperiod direkt till MyLaps, därav prisangivelserna i Euro.

För att beställa transponder, gör så här:

 1. Betala in 450 kronor till förbundets bankgiro, BG 309-1345
 2. Skicka ett mejl till kansli@scf.se och ange namn, licensnummer, leveransadress och förening.
 3. Bifoga kvitto eller skärmdump på genomförd betalning, så skickar vi transpondern via rekommenderat brev.
 4. Normal leveranstid, max 10 dagar.
 5. Viktigt! Lägg in ditt transpondernummer på din personliga sida i SweCyclingOnline, så att tävlingsarrangören får informationen till tidtagningen.

Transpondrar till barn & ungdomar via Idrottslyftet (IL)

Föreningen beställer transpondrar enligt ovan, noterar i beställningen att det rör IL-chip för Barn/Ungdom och bifogar en lista på vilka barn och ungdomar som ska erhålla dessa transpondrar. Kostnaden regleras direkt via kansliet.

För tävlingsarrangörer:

Information om programvaran som hanterar chipsystem och tävlingsresultat


Försäkringar

Vi har sammanställt information om innehållet i de försäkringar som ingår i SCF medlemskap. Informationen är riktad till dig som är tävlingsarrangör, styrelsemedlem i förening, tävlingsaktiv eller förälder. Läs här om försäkringar

Alla som är engagerade inom cykelsporten har ett eget ansvar att kontrollera hur de är försäkrade. Observera att grundförsäkringens del om olycksfall inte avser tävlingsaktiva idrottsutövare, de blir försäkrade genom licensförsäkringen.