Alla grenar

Vill du leda idrottsförbundet för en av Sveriges snabbast växande idrotter?

Är du personen som kan utveckla svensk cykel till nästa nivå? Kan du ta årets idrottsförbund 2016 till nya höjder? Kan du fortsätta att säkerställa att svensk cykel är det specialförbund som får flest medaljörer även i kommande OS?

Svenska Cykelförbundet söker en ny Generalsekreterare (GS). Personen vi söker skall vara en god representant för en av de snabbast växande motionsidrotterna i Sverige, en idrott som verkligen ligger i tiden. Cykling framstår mer och mer som ett av svaren på kommunikationslösningarna i framtidens städer, samtidigt som fler och fler medelålders motionärer upptäcker cykeln som en skonsam och rolig motionsform. Motionslopp på cykel, både i Sverige och internationellt, fyller snabbt upp sina startplatser bara timmar efter att anmälningarna har öppnat.

Samtidigt fortsätter svenska cyklister att skörda framgångar på tävlingsbanorna. Cykel är den idrott som hade flest medaljörer av specialförbunden vid OS i Rio 2016 och fick samma år utmärkelsen ”Årets idrottsförbund” av SCIF – Sveriges centralförening för idrottens främjande. Vi har aktiva landslag i cyklingens alla discipliner för både herrar och damer.

Svenska Cykelförbundets kansli består av åtta personer som i första hand jobbar med landslag, tävlingsplanering, marknadsföring av svensk cykel, kommunikation, utbildning och ekonomi. Kansliet är idag beläget i Idrottens Hus i Stockholm.

Den som vi söker har sannolikt en akademisk examen i ekonomi och/eller data. Vi tror att du utöver svenska kan arbeta på engelska och franska. Då en av de viktigaste uppgifterna för GS är att säkerställa att de administrativa rutinerna löper på utan problem söker vi en person som har dokumenterad erfarenhet av att bygga upp och leda administrativa processer.

En annan viktig aspekt är att kommunicera med cykelsverige, därför söker vi en person som är kommunikativ, gillar att uppträda inför publik och är en god skribent.

Som alla idrottsförbund så är Svenska Cykelförbundet också starkt beroende av ett fungerande IT-stöd. Som GS har du det yttersta ansvaret för att den plattform som förbundet har fungerar och fyller de krav som cykelsverige har på vårt IT stöd. Det gör att vi gärna ser att du har dokumenterad erfarenhet av att leda och styra IT utveckling.

Då det är ett idrottsförbund du skall vara ansvarig för tror vi att det är en fördel om du har bakgrund som elitidrottare, helst inom cykling men vi värderar även annan elitidrottbakgrund.

Då vår nya GS dels skall leda arbetet på förbundet, men också cykelsverige i vidare bemärkelse, söker vi en person som har dokumenterat goda ledaregenskaper, både i professionella organisationer men företrädesvis även som ideell ledare inom idrottsrörelsen. Vi ser gärna att du har varit chef med personalansvar i tidigare roller.

Är du den person vi söker? Tveka inte att skicka din ansökan till Thomas Backteman, Hallvarsson & Halvarsson AB, Box 3666, 103 59 Stockholm eller till epost thomas.backteman@gmail.com senast den 31 maj 2017.

Styrelsen Svenska Cykelförbundet