Alla grenar
Anna Beck - årets kvinnliga idrottare Förbundet

Årets ledare och Årets kvinnliga idrottare till Paracykel

Parasportgalan 2018 gick av stapeln under söndagskvällen på Scandic Continental i Stockholm. Vi på Svenska Cykelförbundet är extra stolta då vi kan konstatera att priset för årets ledare gick till vår egen förbundskapten för paracykel, Michael Lindgren, och priset för årets kvinnliga idrottare gick till paracyklisten och världsmästarinnan Anna Beck.

Paracyklisterna hade ytterligare två nomineringar på Parasportgalan. Henrik Marvig, som spurtade till sig världsmästartiteln på VM i Sydafrika 2017 var nominerad till Årets manliga idrottare. Anna Beck var nominerad till ytterligare en kategori, Årets nykomling.

Stort grattis till er alla!

MichaelLindgren-1024x683

Michael Lindgren har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige sedan år 2000, först som aktiv och därefter som ledare, förbundskapten och projektledare för Paracykelakademin som syftar till att skapa förutsättningar för att barn och unga med rörelse- och synnedsättningar ska kunna använda cykel både för transport, motion och social samvaro. Tack vare ett energiskt arbete av alla inblandade i grengrupp paracykel och den prova-på-verksamhet som har startat upp på flera orter har paracykelsporten i Sverige växt de senaste åren.

Michael kunde själv inte närvara på galan, men svarar så här på den självskrivna frågan – hur känns det?

Ja, vad säger man. Jag är oerhört stolt och tacksam för det här priset. Vi har fantastiskt motiverade och engagerade aktiva och ledare som presterade fantastiskt under säsongen 2017. Vi försöker skapa en prestationsmiljö i vår landslagsverksamhet där alla aktiva som ledare får möjlighet att prestera maximalt när vi är i hetluften. Vårt ledord för 2018 är ”Skratt ger watt”!

Anna Beck, Henrik Marvig och Leif Karlsson på Parasportgalan

Anna Beck, Henrik Marvig och Leif Karlsson på Parasportgalan

Anna Beck, Skoghalls CK, som tog ett historiskt VM-guld i linjeloppet i Sydafrika och tog silverplatsen i tempot, vann kategorin Årets kvinnliga idrottare. Utöver två historiska medaljer levererade Anna Beck resultat över förväntan hela förra säsongen med flera världscupmedaljer. Anna var även nominerad till kategorin Årets nykomling inom parasporten.

”Tack vi är så många som är så duktiga. Jag hoppas att det ger fler så att vi får med oss fler”, sa Anna Beck när hon tog emot priset.

Leif Karlsson, generalsekreterare SCF var med på galan och tog emot Michael Lindgrens pris i hans ställe.

Michael har under lång tid byggt upp Paracykel tillsammans med sin vapendragare Bengt Axén. Att han efter ett fantastiskt 2017 med fem VM-medaljer som höjdpunkt har blivit utsedd till Årets ledare inom Parasport är något vi på Svenska Cykelförbundet tycker är otroligt roligt och välförtjänt. Michael är inte bara den bästa ledaren utan också en positiv och ödmjuk person som alltid sprider glädje och får våra cyklister och ledare att alltid prestera maximalt, säger Leif Karlsson.

Anna Beck och Henrik Marvig är bägge två fantastiska ambassadör för Paracykel och det var otroligt roligt och välförtjänt att Anna fick utmärkelsen årets bästa kvinnliga idrottare och även mottaga NCC-fondens stipendium för främjande av elitidrotten inom ramen för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paraolympiska kommittés verksamhet, avslutar Leif Karlsson.

VM-medaljörer-PARA-1024x768

Livesändningen av parasportgalan går att se i efterhand på  youtube.com/watch?v=-56y2HQJvv0
Mer om Parasportgalan här