Alla grenar
VM-medaljörer-PARA-1024x768 Förbundet

Fyra nomineringar till Parasportgalan 2018

Oj, vad stolta och glada vi är idag! Inte mindre än FYRA nomineringar till Svenska Parasportgalan 2018 kommer från cykelsporten. Är vi förvånade? Nej inte så värst, vi vet vilket starkt paracykelgäng vi har i Sverige, med ett fantastiskt landslag som gång och gång levererar internationella resultat.

Utöver landslagets resultat har SCF startat paracykelakademin, ett projekt som syftar till att skapa förutsättningar för att barn och unga med rörelse- och synnedsättningar ska kunna använda cykel både för transport, motion och social samvaro. Tack vare ett energiskt arbete av alla inblandade i grengrupp paracykel och den prova-på-verksamhet som har startat upp på flera ställen i landet har paracykelsporten växt de senaste åren.

Följande paracyklister nomineras till Parasportgalan 2018.

  • Michael Lindgren, SCF:s förbundskapten för paracykellandslaget. Ett energiknippe som har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige sedan 2000, som ledare, aktiv och projektledare. Michael är nominerad till Årets ledare.
  • Anna Beck, Skoghalls CK, som spurtade hem världsmästartiteln i linjeloppet på VM i Sydafrika och tog VM-silver i tempo, är nominerad till två kategorier: Årets kvinnliga idrottare och Årets nykomling.
  • Henrik Marvig, Jönköpings CK är nominerad till kategorin Årets manliga idrottare. Regerande världsmästare i klassen MC3, som trots en krasch tidigt i loppet lyckades kämpa sig till en spurtseger och VM-titel.

Vinnarna kommer att presenteras på Parasportgalan den 28 januari 2018. Mer om Parasportgalan här

Det känns helt fantastiskt underbart och speglar vår härliga säsong 2017, säger Michael Lindgren, nominerad till Årets Ledare.

MichaelLindgren-1024x683