Alla grenar

Marie Rydne, ledamot

Gör det du vill göra idag – i morgon kan det vara försent!

Marie Rydne

Marie Rydne tävlar för Giro Cycle Team. Foto: Jim Berg (beskuren bild)

Så här beskriver Marie Rydne sin relation till cykelsporten och vad det är som motiverar henne att engagera sig för svensk cykel:

Jag tävlar i landsvägscykling sedan ett par år tillbaka, just nu kör jag i damelit. Jag började cykla sent i livet som 38-åring och har glädjande nog upptäckt det som blivit mitt livs stora passion. Det är fantastiskt roligt att kunna utöva en idrott och tävla med Sveriges bästa cyklister även om jag givetvis inser att det finns en del begränsningar med att vara heltidsarbetande och dessutom vara en bra bit äldre än de som kan satsa fullt ut på sporten.

Jag har tidigare erfarenhet av föreningsarbete och jag ser stora fördelar med att vara aktivt tävlande och kunna bidra med den aspekten till SCF i olika frågor. Jag tycker om att engagera mig och ser fram emot styrelsearbetet.

Cykel är en sport som växer och med tanke på att det är en internationellt ansedd sport med mycket tradition plus att den kan utövas av i stort sett vem som helst tycker jag är självklara motiveringar till varför cyklingen är en idrott att satsa på. Dessutom är det en skonsam sport för kroppen så länge man håller sig på hjulen. I framtiden hoppas jag att fler svenskar kan satsa på sporten och ha den som sysselsättning. Jag tycker också att det ska vara enkelt att kunna tävla och i framtiden kanske en del motionsarrangemang har gjort att tävlingsverksamheten växer. Flera internationella lopp är ett naturligt inslag på den svenska arenan i framtiden!

Jag har fått testa en del dolda talanger i och med att jag deltagit i tv-programmet Robinson – där var jag bland annat en fena på att springa under vatten bärandes på en stor sten.

Marie Rydne . Foto Daniel Ohlsson TV4

Marie Rydne . Foto Daniel Ohlsson TV4

De intressen jag utöver att cykla och även att resa inte är så många, det tar ju en hel del tid att träna för att kunna cykla på elitnivå, men att vara med familjen är givetvis ett intresse.

Min dröm är att göra en wild-and-crazy cykling typ Race Around America, Tour d’Afrique eller cykla Karakoram Highway i Pakistan.

Utöver engamemanget i SCF:s styrelse sitter Marie också med i styrelsen för Göteborgs Cykelförbund. Ttill vardags är hon VD på ett utbildningsföretag i Västra Götaland med verksamhet inom bland annat digital utbildning.

Kontakta Marie, marie.rydne@scf.se.