Alla grenar

Catarina Andersson, vice ordförande

Sätter man sig ner så kommer man ingen vart. Har man bara ett mål kommer man förr eller senare fram! Man måste veta vad man vill, men sen krävs det att man är envis, uthållig, flexibel och strategisk för att saker ska bli så.

Catharina-Andersson_low

Catarina Andersson, vice ordförande

Arbetsområden: Ungdomsverksamheten och det nordiska samarbetet

Hur länge du har suttit i styrelsen? Är inne på mitt femte år.

Vad motiverar dig att sitta i SCF styrelse? Att få vara en del av en framgångssaga. Det finns så mycket potential i svensk cykel. Att få vara med och skapa förutsättningar för utvecklingen och tillvaratagandet av detta är otroligt stimulerande.

Det bästa med cykelsverige? Alla engagerade föreningsmedlemmar som älskar cykelsporten. Sen har ju alla nybörjare en alldeles särskild plats i mitt hjärta, det är ju ändå där den börjar, den stora cykelkärleken.

Vad är cykel i framtiden? Cykel i framtiden är vad cykel har varit från första början – frihet och otroligt kul!

Har du någon dold talang? Jag är väldigt bra på att ligga på soffan, i typ fem minuter.

Berätta om din idrottsbakgrund?
Jag är född och uppvuxen inom den ideella föreningsvärlden, simtränade från det jag var liten till cirka 13-års ålder då jag började med modern femkamp. När det gäller cykel så lärde jag mej trampa och köra fort innan jag lärde mej bromsa. Har alltid älskat att cykla iväg och bara få vara. Första minnet av en racercykel är min äldste brors orangea cresent. Mitt första minne av tävlingscykling är min mammas berättelser om hennes far som var tävlingscyklist i mitten på 30-talet. Jag kom i kontakt med cykel som träningsform som 18-åring då jag träffade mitt livs kärlek, en cyklist. Vi hängde upp cyklarna 1991 och lämnade cykelvärlden. Återupptog kontakten 2008 då äldsta barnet ville börja cykla och på den vägen är det. Idag cyklar alla tre barnen, jag motionscyklar och är nybörjartränare.

Klubbtillhörighet: FK Trampen (ordförande i FK Trampen 2011-2016).

Kontakta Catarina Andersson, catarina.andersson@scf.se