Alla grenar
kommissarie Förbundet

Utbilda dig till kommissarie 14-15 oktober

Bli kommissarie och upplev cykelsporten på nära håll. Svensk cykel behöver fler kommissarier!

Nästa kurstillfälle är den 14-15 oktober. Är du intresserad av att bli kommissarie men vet inte riktigt vad det innebär? Ta kontakt med kommissariekommittén, häng med på en tävling, åk med i kommissariebilen. Mersmak utlovas!

Nästa kommissarieutbildning är den 14-15 oktober i Vårgårda. Kursindelningen är landsväg & cykelcross eller mountainbike & cykelcross. Anmälan gör du här.

Vid frågor, mejla kommissarie@live.se


De olika utbildningsstegen för att bli kommissarie på olika nivåer

För att bli kommissarie på grundnivå (nivå D) genomgår du en utbildning som består av både teori och praktik. Du utbildas i en eller två grenar- bancykel, bmx, cykelcross, landsväg, mountainbike, paracykel eller trial. Efter godkännande på grundkursen får du en licens som gäller i två år. För att licensen ska fortsätta att gälla deltar du på fortbildningskurs minst vartannat år samt ha genomfört minst ett kommissarieuppdrag de senaste två åren.

För att bli uppgraderad från nivå D nivå C går du en kurs under ett mästerskap eller ett större etapplopp. Denna kurs innehåller många praktiska moment.

Uppgradering från nivå C till B och A baseras på erfarenhet och en bedömning av duglighet som kommissarie.

För att bli UCI Elite National och UCI International måste du ha deltagit och blivit godkänd på kurs som anordnas av UCI.


Läs intervju med Kristofer Nennestam, kommissarie under VM i Bergen 2017

Foto: Valentin Baat