Alla grenar
Pokal_ÅretsCyklist Förbundet

PostNords stipendie: Årets Postcyklist

Nu har det blivit dags att rösta fram Årets Postcyklist för 2016!

Årets Postcyklist är ett årligt stipendie som delas ut till en dam- och en herrcyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Inom varje gren nomineras seniorcyklister som under året har nått internationella framgångar av en arbetsgrupp bestående av representanter från Svenska Cykelförbundet och förbundets huvudsponsor, PostNord.

Nu är det upp till Cykelsverige att utse vinnarna av utmärkelsen Årets Postcyklist 2016, genom webbomröstning. Tio cyklister har nominerats. Se vilka de är via länken nedan och rösta fram din favorit!

Till webbomröstningen ”Årets Postcyklist”. (Sista röstningsdag är den 15 november)

arets_postcyklist_640X880

Om priset
Priset Årets Postcyklist är ett stipendium som delas ut av Svenska Cykelförbundets huvudsponsor, PostNord. Stipendiet, som till en början hette Årets Postryttare instiftades 1983 av Postgirot Bank för att delas ut till bästa svenska landsvägscyklister (dam och herr). Idag har priset breddats till att gälla cyklister inom samtliga grenar. Bland tidigare pristagare finns Jenny Rissveds, Jonas Ahlstrand, Emma Johansson, Emil Lindgren, Alexandra Engen och Fredrik Kessiakof.