Alla grenar
mekaniker Förbundet

Nystartad cykeltekniker-utbildning i Båstad

Båstads Turism och Näringsliv gör mer för cykel än att bara samarbeta med SCF och CK Bure inför landsväg-SM 2018. Nu har de tillsammans med Akademi Båstad tagit fram en ny och unik yrkesvuxutbildning till ”Cykeltekniker”. I takt med att inställningen hos befolkningen ändras till det positiva och status på cykeln ökar, växer även behovet av duktiga cykelreparatörer.

– Vi har förstått att den nuvarande kompetensen inom cykelreparationer har åldrats och inte riktigt hängt med i branschens snabba utveckling. Många uttrycker också ett behov av en ny generation som kan ta över och modernisera verksamheterna. Vi har tagit fram en skräddarsydd utbildning så att branschen får möjlighet att snabbt få fram kompetent personal som jobbar i cykelbutiker eller verkstäder och kan ta hand om cyklarna när säsongen drar igång, säger Helen Rosenberg, Utbildningsledare på Akademi Båstad i ett pressmeddelande.

Utbildningen riktar sig till den som vill skaffa sig en yrkesutbildning inom cykelreparation och underhåll och tar 20 veckor med start den 24 januari 2018. Den teoretiska undervisningen drivs på Akademi Båstad, varvat med praktik på företag. Praktidelen utgör ca 60% av utbildningen. Sista ansökningsdatum för utbildningen är den 8 januari 2018.

Faktablad om utbildningen

Läs mer i pressmeddelande från Båstad Kommun