Alla grenar
Niklas Wallner, SCF Förbundet

Välkommen till kansliet, Niklas Wallner

SCF:s kansli kontraktsanställer Niklas Wallner som webb- och nyhetskommunikatör samt fotograf. Niklas, tillsammans med Ylva Berner, kommer att stärka upp kommunikationen i förbundet och verka för att cykel än mer får plats i egna och allmänna medier.

Jag är oerhört peppad på att bli en del av svenska cykelförbundet. Att få jobba på ett kreativt sätt med ledare och utövare för att på bästa sett bidra till att förmedla svensk cykel till omvärlden ser jag verkligen fram emot. Att kunna berätta med ord, ljud, film och bild är något som alltid har fascinerat mig och att få kunna kombinera detta med sporten jag brinner för är väldigt motiverande” säger Niklas Wallner.

Niklas Wallner är en 26-årig grabb uppvuxen i stockholmsförorten Skälby men numera bosatt i Sågmyra, två mil utanför Falun. Han har dedikerat större delen av sin uppväxt till att tävla i downhill, på både nationell och internationell nivå med ett SM guld i bagaget från 2012.

Vid sidan av elitidrottandet har medieproduktion varit ett stort intresse där han har producerat bilder och filmer till företag så som ibis cycles, poc sports och bikester. Till sommaren kommer han även ha en kandidatexamen inom bildjournalistik.

Tillsammans med sin vapendragare och storebror Robin Wallner drev de även sitt egna världscup-team inom downhill mellan 2011-2014. Där intog Niklas rollen som medieansvarig och skapade en videodagbok som till slut hade över 600 000 besökare till kanalen och i genomsnitt 15 000 tittare per avsnitt.

Generalsekreterare Lena Alfvén säger att ”Niklas kompletterar gänget som redan idag arbetar med att utveckla svensk cykel på alla håll och kanter på ett mycket bra sätt. Jag ser fram emot att Niklas ska bidra med att tävlingscykel, rättmätigt, ska få än mer plats i människors vardag.”