Alla grenar

Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Lena Alfvén lämnar sitt uppdrag på egen begäran

Efter 3,5 år som generalsekreterare har Lena Alfvén valt att lämna Svenska Cykelförbundet på egen begäran. Lena har under sin tid som GS arbetat för att utveckla cykelsportens alla sju grenar och har varit delaktig i att få både MTB EM till Huskvarna och en World Cup tävling i BMX till Ängelholm. Dessutom har hon sett flertalet svenska cyklister nå framgångar på tävlingsbanorna, inte minst Jenny Rissveds guld och Emma Johansson silver vid OS i Rio 2016.

Lena har på ett framgångsrikt sätt lett kansliet genom en lång rad utmaningar och framgångar”, säger Stefhan Klang Svenska Cykelförbundets ordförande. ”Vi hade naturligtvis hoppats att Lena skulle fortsätta det arbete som hon påbörjat med att jobba mot förbundets målsättning 2017-2024, men jag har stor förståelse för skälen till Lenas beslut att söka nya utmaningar och önskar henne all lycka oavsett vad hon väljer att göra i framtiden”, konstaterar Stefhan Klang.

Lena Alfvén gör sin sista arbetsdag på förbundet den 5 maj. Anders Bromée, marknads- och tävlingsansvarig på förbundet, kommer att gå in som tf. generalsekreterare under tiden fram till dess att en ersättare kan rekryteras.

Det finns aldrig något bra med att en ledande person slutar, men det ger oss i styrelsen en möjlighet att brett gå ut på marknaden för att söka Lenas ersättare. Med Anders som tf. är vi säkra på att kansliet kommer att fungera utmärkt, vilket ger oss i styrelsen tid att söka en riktigt bra ersättare till Lena”, avslutar Svenska Cykelförbundets ordförande Stefhan Klang.

För ytterligare information

Stefhan Klang, 070 5525207