Alla grenar
BMX-landslaget får ny förbundskapten Förbundet

Rekryteringen av Förbundskapten BMX klar

SCF har som tidigare kommunicerats berett möjlighet för hel- och deltidsanställda förbundskaptener för fyra av sju grenar under 2017. Tre är redan på plats och i full planering av årets säsong. Nu har vi nöjet att presentera den fjärde – förbundskapten för BMX.

Även till tjänsten som förbundskapten för BMX var det fler väl kvalificerade sökande och nu har vi nöjet att presentera den siste kaptenen som vara med och utveckla BMX-landslaget men också de talanger som är på väg in i landslaget, allt i enighet med SCF:s långsiktiga mål.

Fokus när vi utsett ny BMX-kapten har varit att se till de långsiktiga målen och möjligheten att skapa en nystart sett ur ett nytt, spännande perspektiv. Att tänka nytt och långsiktigt i det här läget ger BMX alla möjligheter att faktiskt nå målet att 2024 ha en eller flera cyklister i blågult med och tävla under de Olympiska spelen.

Som kontraktsanställda förbundskaptener för BMX välkomnar vi idag Fredrik Källberg. Vi ser fram emot att ha dig med på tåget mot framtiden och är övertygade om att du kommer ta dig an dina uppgifter på allra bästa sätt. VÄLKOMMEN!

Fredrik Källberg, förbundskapten BMX

Fredrik Kallberg

Hej,

Fredrik Källberg heter jag! Är en cykeltokig 43 åring som bor i Malmö med min fru Caroline och våra två barn Agnes och Axel.

Jag har varit inom cykelsporten från 10 års ålder, alltså över 30 år! Då förstår ni vilken kärlek jag har för cykling.

Började min karriär inom landsväg i cykelklubben Ringen i Malmö, och var aktiv ända upp till elitklassen med varierande resultat, och visst finns det ett antal SM-medaljer i ryggsäcken. Har även kört en hel del MTB.

De senaste 10 åren är det Bmx som gäller för hela slanten. Först som förälder, sedan även som aktiv och på senare år som tränare och ledare i Malmö Bmx Racing där min son Axel kör.

Det betyder mycket för mig att jag fått förtroendet som förbundskapten för Bmx. Tycker det ska bli superkul att följa våra fantastiska Bmxcyklister i deras utmaningar.

Nu ser jag fram emot att börja vårt arbete som ska ta oss hela vägen mot våra MÅL. Låt säsong 2017 börja!

Vi ses på någon av våra Bmxbanor!

//Fredrik Källberg, förbundskapten BMX