Alla grenar
träning 1106_1 Cykelcross

Eksjö CK laddar inför ett spännande SM i CX

Det är ett innehållsrikt program som förbereds inför den stora CX-helgen i Eksjö den 12-13 november, med Svenska mästerskapen i Cykelcross på lördagen och Sjöängscrossen, som också är den tredje deltävlingen i SWE Cup på söndagen. Som värd för arrangemanget står Eksjö Cykelklubb och en taggad tävlingsledning!

Utöver SM-tävlingarna, som kommer att bjuda på ett högintressant startfält även i år, fylls hela helgen med ett gediget innehåll utanför tävlingsarenan. Efter tävlingarna på lördagen håller Emma Johansson en föreläsning om sin långa karriär inom cykelsporten och om de många medaljer som hon har kämpat sig till världen över. Emma är just nu i Qatar för sitt allra sista världsmästerskap på landsvägscykeln. Det blir intressant att se om hon verkligen gör sitt sista framträdande i Eksjö eller om det blir början på en ny karriär?

På kvällen blir det galamiddag med celebra gäster och på söndagen hålls ”Sjöängscrossen” för tredje året i rad. De allra yngsta kan pröva på Cykelcross genom att delta på PostNordtrampet for Kids som genomförs i samband med Sjöängscrossen på söndagen. Alla får medalj!

Kolla in Sjöängscrossens nya hemsida och kom till Eksjö för höstens CX-höjdpunkt! Inbjudan för både SM och Sjöängscrossen hittar du i tävlingskalendern via swecyclingonline.se.

Välkomna till Eksjö!

 

Foto: Eva Hellström