Alla grenar
unspecified-4 BMX

SM i BMX 2016

Lördag 2 juli samlades 162 cyklister från hela Sverige på Sibirien Arena i Ängelholm för att göra upp om SM, VSM och USM titlar i BMX vilket gjorde tävlingen till ett av det största BMX SM någonsin. Trots en varierande väderlek så var det glada miner och bra stämning på läktaren vilket bara förstärkte den bra racing som det bjöds på.

unspecified-5

För första gången på ett SM fick vi se elit cyklisterna göra upp om titeln svenskmästare på en Supercross bana, som är en mer extrem variant av en BMX bana med en 8m hög startkulle samt längre och högre hopp. Det blev mycket omkastningar men det var Filip Gustavsson från Märsta som försvarade  sin titel från förra året. Oturligt nog fick vi se några potentiella skador på Fredrik Johansson och Simon Wanrop i sista heatet. Simon, som är med i SOKs utvecklingsprogram, hade precis kommit tillbaka efter en skada som han ådragit sig i början av säsongen…

Topp 3 Elit Men

  • Filip Gustavsson
  • Daniel Johansson
  • Fredrik Johansson

Som kontrast till elit cyklisterna bjöd även Engelholms BMX klubb de cyklister som är under 5år och ännu inte får tävla på en chans att inte banan med ett ”strider race” (springcykel race). Som ni kan se var det flera cyklister som tog chansen och kan detta vara en av framtidens svenska mästare kanske?

unspecified

Det var också kul att se bicycling.se på plats med en reporter som provar på vår sport. Vi ser fram emot att se vad det ger.

Vi vill tacka Engelholms BMX klubb för ett jätte bra arrangemang och riktigt bra tävlingar detta SM!