Alla grenar
Gustav Portugal Bancykel

Rapport från Troféu Litério Marques

Återigen har Gustav Johansson tävlande i blågult tagit sig an uppdraget att utmana Europas allra bästa juniorer. Den 16-18 december gick tävlingen Troféu Litério Marques av stapeln i portugisiska provinsstaden Sangalhos-Anadia. Nationalarenan där har tidigare år varit värd för andra stora arrangemang. Gustav körde fyra lopp under helgen. I tre av dem slutade han på en 6:e plats och och i poängloppet som Gustav var mest nöjd med kom han på en 4:e plats.

På eftermiddagen körde vi poänglopp och vi var nästan fullt startfällt med 23 startande. Jag hade en bra känsla i kroppen hela loppet och jag lyckades även ta ett varv på klungan, och därmed slutade jag på en 4:e plats! En placering jag är riktigt nöjd med”, säger Gustav Johansson.

Gustav Portugal 2

Vann gjorde Valentin Tabellion framför Rémi Huens, båda från Frankrike och João Dinis från Portugal.

Nu är det ett välförtjänt juluppehåll och Gustav med fler tar sig an 2017 års bansäsong med nya mentala och fysiska krafter. Vi ser väldigt positivt på kommande säsong då vi nu på senare tid har satts under prov och verkligen visar att vi har i de större sammanhangen att göra.

Gott cykelfolk! God jul och ett gott nytt 2017!

Grengruppen Bancykel